Diserat ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Guneman Imajinér #

Romo sareng Ibuna Mas Bambang, sumping kanggo ngalamar. Lamaran ditampi Bapa sareng Ema, laju nangtukeun poéan ijab kabul. Atoh, tapi bet aya rasa nu teu puguh. Marojéngja.

Piisukeun ijaban, kulawarga Mas Bambang nitah ngayakeun maleman midodaréni, tapi teu dilaksanakeun, da puguh teu nyaho prak-prakanana. Komo maleman midodaréni, dalah acara ngeuyeuk seureuh waé, di kulawarga kuring mah geus tara dilaksanakeun. Di imah, beuki sibuk ku nu nyariapkeun acara isukan. Sup, ka kamar pangantén. Sorangan. Ujug-ujug kaangseu seungitna kembang tanjung. Asa aya nu merhatikeun. Ngoréjat bari pok,
“Ambu nu wijaksana, hapunten abdi badé tumaros. Naha rencana abdi nikah ka teureuh palih wétan, ngarupikeun laku hianat ka salira?”
“Henteu, geulis. Pangalaman Ambu baheula, dipiéling ku turunan, lain keur ngeukeuweuk ngunek-ngunek. Jadikeun waé ieu salaku pépéling, supaya hidep jeung dulur-dulur ati-ati.”
“Upami kitu, hatur nuhun atuh, Ambu. Ayeuna abdi ngaraos ngemplong. Bismillah.”
“Bismillah. Sing runtut raut.”
“Aamiin.”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s