Diserat ku Aan Abdulloh

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Aya Nalangsa Na Robahna Mangsa #

Dunya salin rupa. Kagiridig wanci. Kajajah mangsa. Imah bilik hateup eurih sirna. Imah panggung dapur ngupuk langka. Ngajanggélék jadi wawangunan permanén. Imah bata.

Ngaronjatna kahirupan kadang warga. Teu matak bungah ka Nyi Mémé. Imah-imah nu saligrong. Méh megatkeun genggerong. Kahirupan jadi werit. Hêsé meunang ganjel peujit.

Empat jeung Uwés sobat dalitna geus lila ngumbara. Ninggalkeun sarakan. Imas tatanggana nepi ka hanteuna. Teu kuat nandang lapar. Ukur Nyi Mémé nu nyésa. Kanyos. Alatan mindeng salatri.

Rentang-rentang Ki Madhapi datang. Rusuh. Nyi Mémé nyérangkeun.
Reg eureun. Apay-apayan. Gog, burahol. Nyi Mémé ngalieus. Teu wasa nempo.
Nyi Mémé carindakdak. Ganjel beuteung poé ieu ukur génjér leumpeuh.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s