Diserat ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # SDA Makes Us SAD #

“Andung, upami SDA téh, Sumber Daya Alam, sanés?” Si Kiyai, nu karék kelas opat SD, nanya.
“Leres, kasép,” jawab téh, bari mungkusan baju saragam sakola jeung sapatu urut si Kiyai, bikeuneun ka si Buyung, babaturan si Adik, nu teu kabedag saragam-saragam acan.
“Naha Sumber Daya Alam, bet jiga jalmi, tiasa janten mentri agama, tiasa janten tersangka ngabangsat artos dana haji, nu ageungna, hiji koma tujuh trilyun rupiah?”
“Ké, ké. Cing Andung ningal.” Nyokot koran nu keur dicepeng ku si Kiyai. Maca berita. Ngajenghok. Ngabayangkeun, duit sakitu dibeulikeun kana cingcau, rahayat sakabupatén Way Kanan bisa gugulitikan, jungkir balik, gulang-guling ‘na luhureunana.
“SDA téh, naon atuh, Andung? Andung mah kadeun jiga nu baeud.” Nilik-nilik beungeut.
“Naon lah, emh, Si Ajig Durjana.”
“Atuh SAD. Sad nu hartosna, sedih?”
“Oh…, muhun nya, éta mah SAD. Nu ditaroskeun mah, SDA, nya?”
“Muhun. Naon?”
“SDA. Si Durjana Ajig.” Si Kiyai olohok.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s