Diserat ku Iwan Hanjuang

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Laporan kareueus Nyiar Lumar.

Gilig, sanajan hujan angina dor-dar gelap rék ilu biung Nyiar Lumar . Sono ka Patilasan kareueus salaku urang sunda, Putri Dyah Pitaloka Citraresmi. Miang ti Jakarta ka Tasik heula, isukna kencling pabeubeurang ka Astana Gede Kawali, nyorangan wé teu ujuk-ajak sasaha. Bus ka Astana Gede geus loba jelema maraké iket, calana pangsi, kampret hideung, nyorendang koja ti sungklakna-ti singklukna. Gok jeung Toni Lesmana anu keur pakepuk nyieun panggung keur anu maraca fikmin, song mikeun konci imah,” Kanggo panganjrekan baraya FBS Mang,” pokna. Saenggeusd kurulang-kuriling di Astana Gede, nempo imah keur panganjrékan. Sabot mariksa, kurunyung Carwin jeung Eni Setiani kana motor, daradad anu duaan ngadongéng, mangkaning cenah keur mantuan anu mangku hajat, jam 8 poé minggu kudu geus aya di Ciparay, “ Abdi janten candoli kang enjing téh, tapi abdi hate aya di FBS waé” Eni waléh. Poé minggu jam tujuh isuk-isuk, kuring kuniang hudang Carwin jeung Eni geus suwung kitu deui motorna. Haté ngarakacak ku layeutna mélaan FBS, ngeusi acara jeung begadang tepi ka Jam lima subuh jam setengah genep eta éwé salaki geus miang deui Ka Bandung. Didungakeun pisan ku akang Carwin jeung Eni sing garedé milikna jeung séhat salalawasna.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s