Diserat ku Aan Abdulloh

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Ngaranan Budak #

Néng Mariam bureuyeung. Bulanna. Badéna tinggal mimingguan deui kana brol. Jang Anim kacida bungahna. Ma’lum anak mimiti. Basa di USG, horéng si jabang bayi téh lalaki.

“Kang, geura néangan piaraneun keur budak atuh.” Néng Mariam muka wangkongan.
“Gampang aran budak mah, Nyi. Geus dumuk ieuh budak téh lalaki.” Jang Anim némbal.
“Ngaran téh kudu alus, Kang. Ngarah jagana jadi du’a keur si sujang. Coba ménta ka Ajengan Ézén nu ti Leuweung Buah.”
“Alah, ajengan gé ladang tina Qur’an Nyi. Peuting ieu akang néangan na Qur’an tutas Tahajjud. Akang gé bisa ngaji mah.”

Peutingna Jang Anim ngadeluk solat. Ngawirid. Laju muka Qur’an. Teu lila ditutupkeun.
“Kapanggih, Kang?” Néng Mariam nanya.
“Geus, Nyi.” Anim marahmay.
“Naon piaraneunna, Kang?” Néng Mariam panasaran.
“Anam. Tina aran akang jeung nyai. Anim Mariam.”
“Ari panjangna, Kang?”
“Jahanam, Nyi. Anam Jahanam.”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s