Diserat ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Ani #

Sésélékét naék beus. Karék ogé gék, sung-song, tukang dagang asongan nanawarkeun inuman, dahareun, jeung tisu. Ngasongkeun barang daganganana ampir keuna kana beungeut. Keuheul, tapi kudu loba hampura. Sarua butuh. Gigideug sababaraha kali. Tukang dagang asong turun, tukang ngamén naék. Cacarita heula. Nganuhunkeun ka supir jeung ka kondéktur nu ngidinan ngamén. Jréng, gitarna digenjréng.
“Wakil rakyat seharusnya merakyat, jangan tidur waktu ….”
“Heup!” Aki-aki nu diuk gigireun, ngulangkeun leungeunna nitah eureun.
“Naha?” Pengamén kagéteun.
“Salah tempatna, Jang. Da gogorowokan ogé, di dieu mah percumah. Wakil rahayat mah cadu kudu naék beus butut kieu.”
“Oh, leres.” Teu ngahaja, milu mairan.
“Enya. Ngadangdut waé. Hiburan wong cilik.” Aki-aki nawar, bari geus siap ngagoyangkeun dua jempolna. Jréng, gitar digejréng deui.
“Aaani…! Aaani…!” Peureum beunta. Miluan peureum, bari ngabayangkeun dua beungeut nu aya hubunganana jeung Ani. Beungeut calon mantan présidén, jeung beungeut mantan bakal calon présidén.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s