Diserat ku Lies Tjandra Kancana I

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Nu ngbaturan#

Panasaan hayang nyaho acara sakral” hajat laut” di
Basisir Pangadaran kuring milu jeung babaturan.ka Pangandaran.
Upacara hajat laut téh katémbong ayana muatan amanat, kaasup amanat moral anu dititipkeun ku karuhun dina raraga ngariksa alam tur lingkungan seni budaya di Tatar Pasundan.
Keur luak-lieuk aya nu nanya:
“ Nyalira waé?” bréh paroman nu kasép buukna gondrong, kaciri jalma nyakola sanajan dicalana jin rubat-rabét.

Di réncangan nya? “ Kuring unggeuk, atoh aya batur
“ Teu aya nu aruningaeun saréréa oge pagaliwota sareng mahluk halus ,ogé roh-roh nu maot kaséréd ombak.” cenah kalem pisan
“ Akang nyingsieunan !”
Di tungtun ku manéhn kuring asa aya nu maturan.
Teu lila babaturan kapanggih, Isti ngarontok:” Lis mani melang sareng saha kadieu?”
Kuring ngenalkeun nu kasép, agul
“ Sareng si Akang ieu “ kuring ngalieuk. Tapi
manéhna euweuh!
Bieu masih nyekelan ramo kuring! ditéangan, , weléh teu kapanggih.
Kuring ngarontok Isti.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s