Diserat ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Gogoda #

Indit sidang, méngkol heula ka imah tatangga nu keur kariaan. Ngamplop, bari sasadu moal lila, bisi keur ditarungguan di pangadilan. Geuning, kudu nungguan kuasa hukum lawan. Ba’da lohor, si Ontohod téh karék jebul. Sidang pamariksaan saksi. Jam opat, karék bérés. Buru-buru balik, inget ka barudak. Di nu kariaan, masih ramé.
Cong, asaran.
“Allaahu akbar!” Ditémbalan ti luar ku gederna house music. Rék fatihah, poho. Haté ngadon miluan,
“Oo, kamu ketahuan, pacaran lagi, dengan si dia, teman baikku.”
“Astaghfirullah!” Ébat.
“Allaahu akbar!”
“Cuhan kirimkanlah aku, kekasih yang baik haci, yang menyayangi aku apa azanya.” Sora awéwé, cempréng. Nyawad. Samurukna sora alus. Astaghfirullah, ngagerendeng.
“Allaahu akbar!” Balikan deui.
“Goyang dombrét, aaa, goyang dombrét, Kang Dadang, anu ganteng.” Leuwih cempréng. Musikna, kateuing wanda nanahaon, ngan sora kendangna kapireng, tiling-ting-pak-dut-dut-dut. Asa hayang milu ngagitek.
“Astaghfirullah.” Mukena dibuka. Néangan kapas, laju dibuledkeun. Lep! Rap deui dimukena.
“Allaahu akbar.”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s