Diserat ku Abu Jawad Zaenal

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fimkin # Munahan Hutang #

Kajongjonan digawé téh poé harita mah. Jam nuduhkeun tabuh salapan peuting basa kuring mareuman laptop luhureun méja. Tarapti rék mulang. Lebah téras katangén aya nu ngajanteng, si Sarwani, karyawan bagian Peleburan, sigana asup sip hiji. Pasemona haropak jiga-jiga keur gering. “Geuning Sarwani? Aya perlu?”. “Enya, ngahaja puguh gé” Walonna antaré. “Nam atuh kajero!”. “Keun baé da moal lila. Puguh rék ménta tulung. Minggu kamari sasarap di warung Duloh, can mayar da majar euweuh pulangan” Tembalna bari ngasongkeun duit sapuluh rewu salambar.
Isukna ngahaja indit ngantor téh malibir ngaliwatan makam balung, astana gedé di wewengkon Ciwaduk. Maksud téh sangkan bisa nyimpang ka warung Duloh. Jol ka astana estuning simpé. Teu ku hanteu motor Revo nu ditumpakkan ngadadak paéh. Inget kamari can kaburu dibéngsinan. Sabot nungtun motor, panon ngarérét ka gundukan taneuh beureum nu masih kénéh dipinuhan rampé. “Kuburan anyar!” Haté ngagerentes bari ngilo aksara dina tetengger. “Sarwani bin Damat, wapat ping 8 Oktober 2014, mangkukna?” Leungeun ngusiwel kana saku, ngaluarkeun duit sapuluh rewu. Sidik duit, lain kalakay.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s