Diserat ku Iwan Hanjuang

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Jeprut #

” Waringin Sungsang wayaipun tumaruna pinancak suji kembar kakayon samia merapi, adem ning siang anget kala ning wengi,” Burinyay, jeleger..gelap ngampar kana embun-embunan. Koréjat. Rét ka kénca ka katuhu, Sreet, awak asa weweg urat kawat balung wesi. Ceg bedog dicekel pageuh dina cangkengna. Gejlig, Gilig rék maling ka imah jelema beunghar anu kawentar jago maénpo, jawara di lemburna. Geus saminggu anak pamajikanana ngan dahar sampeu jeung hui, euweuh deui jalan. Gajleng ngaluncatan pager, bus asup ka pakaranganana. Sérépét mesat bedog. Gurilap, hérangna katojo bulan ngempur. Keteyep noong tina sela-sela jandéla. Di jero aya anu ting haréwos paguneman. “ Kang, ih meni asa heuras ayeuna mah,” sora pamajikanana. “ Anu Nyai oge meni liket kieu, ketanan ayeuna mah,” salakina némbalan. Ngadenge anu paguneman, nyel ambek . Ngagorowok bari ngabecir lumpat ka jalan ” Sakalian kalapaan wé atuh siah!”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s