Diserat ku Aan Abdulloh

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Amplok #

“Napel teu, Kang?”
“Acan! Goréng ieu mah amplok téh. Euweuh lém-an.”
“Duh, teu napel mah bisi murag eusina.”

Hadma ngajijiwing amplok ka dapur. Eusina 10 réwu. Kuhkur-kahkar kana boboko. Sangu béar. Moal matak napel.
Sebréng nyingsring.

Pasarandog jeung mitoha na lawang panto.
“Pa, tulus kaondangan ka Mang Amid téh?”
“Tulus, Jang. Arék mihapé moal?”
“Mihapé, Pa. Uing jeung Si Néng rék nganteur budak ka Puskésmas heula.”
Hadma ngasongkeun amplok. Amplok témbong rada muka.

Amplok ditampanan ku mitohana. Dilétak lebah lém-na. Mitoha kutap-kétap. Hadma meureudeuy.

Kamus alit:
Amplok = amplop, basa wewengkon Pabuaran- Subang

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s