Diserat ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Syahrinceu #

Ngagurubug, sab aya nu najong tonggong. Mélétét. Nyi Susur Geni, guru, molotot. Ngajega bari nulang cangkéng.
“Hudang, sia téh, Nénéng! Jam sakieu molor kénéh.” Sisig bakona nu sagedé peureup, ampir murag. Ngagurinjal, sieun dibura ku sisigna nu geus katelah ngandung tanaga seuneu.
“Aya naon, Nyi? Tunduh kénéh ieu téh.” Keuheul.
“Yeuh, feeling aing nyebutkeun, bakal aya hiburan di imah rahayat Kabupatén Dépok. Ningali, yu!”
“Baruk? Hoam…!” Babatek bari heuay.
“Buru!” Nyengor. Teu sibeungeut-sibeungeut acan, langsung dibawa ngapung ku Nyi Susur Geni, maké ajian bayu nyuruwuk. Jrut, landing. Milu diuk jeung para undangan. Aya nu ungas-ingus. Sabodo teuing. Teu katingalieun iyeuh.
“Tuh!” Nyi Susur Geni nuduhkeun salasaurang nu rék diistrénan jadi senator. Rucang-riceng. Gigisik. Nyidik-nyidik.
“Bujubunéng!” Calangap sorangan, ningali nu camohok. Maké longdrés burukat konéng bincarung. Cindung beureum ati. Sirahna duka maké naon, da buleneng sagedé baskom. Dihélem, boa. Luareun cindung, ditutupan kaén tileu konéng, ngagapuy nyapuan ubin.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s