Diserat ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Aya Minyak Babi Cap Onta #

Acah jeung Icih, naraék kana méja pimpinan. Manéhna teu paduli erokna nu pungsat nyéngléd. Ucén téténjrag, badis nu gélo. Omo gogorowokan, jiga budak olol lého ménta susu. Unang olohok, da sabenerna mah manéhna teu nyaho tugasna. Kapilih sotéh pédah kasohor. Encum, popolotot, bari teu nyaho nanaon. Ocih jongjon nyisig. Adah, Apong, jeung Sarnah anteng hompimpah, sagigireun Udung jeung Oyo nu keur suten. Obon nyalingker ka tukangeun Ma Imot nu mingpin rapat. Mencétan. Nyiuman. Oman nyokot palu. Basa rék ngetokkeun palu, Ma Imot karék sadar leungiteun paluna. Gégéréwékan,
“Alah, paluna euweuh…!” Cetrék, tipi dipareuman. Pésbuk dibuka,
“Matakna mun pemilu téh, kudu bener milih. Supaya tong terus-terusan ningali bobodoran. Tingali caleg téh sing awas, bisi kabelejog. Mun dipapandékeun jeung minyak, pulitisi téh aya opat jenis. Hiji, minyak onta cap onta. Dua, minyak babi cap babi. Tilu, minyak onta cap babi. Opat, minyak babi cap onta.” Pung, diapungkeun.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s