Diserat ku Abu Jawad Zaenal

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Nu Miharep Umur Panjang #

Harta, salieuk béh lain bobohongan. Tahta, kangaranan ka CEO pausahaan gedé tong boroning somah, dalah ménak ge mani kokompodan mun pareng paadu hareupan. Wanita, ngan acan wé boga harem kawas para raja Arab baheula.
Umur? Tah ieu nu jadi bangbaluh téh. Ikhtiar mah geus béak déngkak. Teu siga Dasamuka gé nu umurna rewuan taun, atuh ulah gancang katembong kolot baé alias awét ngora. Geus ngaratus kali konsul ka spesialis jeung tabib tapi angger umur beuki cueut panon beuki lamur, kulit tambah meotan.
Meunang béja yén di wewengkon Kramatwatu aya dukun lepus nu sungapanaana ti Surosowan. Panasaran dijugjug. Rebun-rebun miang maké Pajero 4×4 ngarah bisa nempuh jalan taringgul. Mobil diparkir lebah tegalan, terus badarat nyorang jalan satapak. Anjog kanu dituju, geus nyampak nu ngabageakeun, awakna jangkung badag bari pasemon badé amprotan.
“Sampurasun Nun…..”
“Kami geus nyaho!. Andika ki Saca, urang Taktakan, maksud hayang parancah panjang umur?”
“Tétéla wacis dukun téh”, gerentesna semu atoh.
“Dupi salira téh ….?”. Teu kebat kaburu ditémpas.
“Bisi andika teu nyaho, nya kami nu disebut Ijroil téh….!”.
Gebeg…! Kelepek….! Les….!

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s