Diserat ku Aam Amarullah

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Nyi Pohaci #

Nyi Pohaci hulang-huleng, rumasa ku katuna. Ngusapan jangjangna nu langlayeuseun. Nempo pupuhu Liwung. Lantaran sadayana seja tandang magelaran. Taya nu tiasa dipuntangan janten girang acara. “Kang, ka dieu!” Nyalukan jajaka nu karek mulang ti pangumbaraan. Laju duaan ngageleber, ngadeuheus ka payuneun pupuhu. “Seug.” Anjeuna katingal lugina.
Nyi Pohaci jigrah. Nepangan embok Sari, juru rias nu geus kawentar. Ngurihit. Embok Sari surti. Gap kana rupaning alat. Raray nyi Pohaci diropéa. Bréh, ngajanggélék lir bidadari. Bulu socana manjangan, nyapuan tatapakan, matak sieup kana kiceupna.

Purna tugas, nyi Pohaci ngalayang tina papanggungan. Kariaan dipungkas ku pidangan kasenian buhun. Breng, terbang ditabeuh. Ngong, sora sindén ngéngkréng. Sadaya nu hémpak merbayaksa lungsur makalangan. Ngibing abring-abringan. Ayeuh-ayeuhan, éak-éakan. Kagumbira mungguh ngajomantara.
Nyi Pohaci ngiring mijah. Ngéngklak sareng unggal jajaka nu ngagupay. Damar séwu kakalicesan, Éngklakna beuki rosa, marengan hariring jempling jeroeun dadana. Galindeng kamelang, “Jungjunan, Salira di mana? Mung Engkang nu diantosan…,”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s