Diserat ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Cahaya Suminar Juga Masih Manusia #

“Keur di kebon kopi. Tukangeun ésdé Bina Tunas Bangsa. Kira-kira sakilométeran.” Cahaya Suminar ngajawab telepun Tino, Kadis Pendidikan Kabupatén Way Handak. Teu kungsi lila, Tino anjog ka kebon.
“Sisinarieun. Asa geus lila tara ngontak. Pangahirna, basa anjeun rék dikoroyok ku nu marénta proyék lin? Oh, enya, basa penyuluhan hukum di Kacamatan Way Halom, anjeun ukur melong ti kajauhan. Suku anjeun jigana beurat ngaléngkah, nya?” Teugeug. Tino ngabéléhém.
“Cingan, aya naon?”
“Ieu, abdi téh, digugat salaku kadis, ku ….”
“Oh kasus éta. Geus nyaho sagalana. Matakna, ati-ati. Ari sugan téh, anjeun moal butuh kuring deui. Lain hayang dibéré mangrupa materi. Keur kuring, masih mending kénéh ngebon, tibatan kudu barang pénta. Tapi cik atuh, ku basa-basa. Ayeuna anjeun wanprestasi deui nya?” Tino ngeluk. Mun diitung ti barang datang nepi ka balik, manéhna ngan ngomong sababaraha kecap. Balik ngungkug, bari teu mawa putusan, bakal dibantu atawa henteu.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s