Diserat ku Deni Riaddy

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Ngaran Uing, Nunang! #

Sing daék demina gé, lalaki uingah. Ngaran uing Nunang. Lain Naning, Nining, atawa Nénéng. Mun ngojay sok ka Ciloséh. Néwak bogo. Diceprétkeun kana bobogaan uing bari diparancahan. “Sok bogo, urang paheula-heula gedé siah jeung anyut uing….” Ulin jeung awéwé gé osok. Lain maén gatrik, galah asin atawa ngadu kaléci. Paling dodokteran. Sor! Samak diamparkeun. Terus Si Nénéng sina nangkarak. “Buka acukna!” Statéskop ditapelkeun kana dadana. “Ayeuna buka calanana!” Si Nénéng nyureng bari manyun. “Naha calanana kudu dibuka?” Bari angger dibuligir. “Pan Ema gé mun dipariksa ku dokter sok dibuka calanana.” Si Nénéng kalah ngajeten. “Enya kitu, Nang?” Uing unggeuk. Calana Si Nénéng dibuka. “Naha nu Nénéng mah bobogaanana téh nangkérok kitu?” Uing gé muka baju jeung calana. Si Nénéng kalah nutupan bobogaanana ku leungeunna. “Pan basa dokter mariksa Ema gé kitu.” Jempé. “Terus kumaha?” Cék Nining. “Teuing tuda uingna gé dititah meuli és krim ka warung gigireun imah dokter…”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s