Diserat ku Dana Sudiawiguna

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Basa paadu teuteup #
Pabeubeurang, Mang Juhri anjog ka sisi Cimanuk. Ngahaja milih tempat dina sédong, ngarah bisa ngiuhan. Ceb, jeujeur ditancebkeun. Kusiwel dun kawung jeung bako molé. Melenyun udud bari nempokeun tungtung jeujeur.
Di tungtung gawir luhureun sédong. Hiji maung nu keur lapar, ngadepong ngadodoho sapasang tikukur nu keur ocon ‘na rangrang garing. Sabot bongoh. Sebrut, maung ngarontok. Orokaya, tikukur leuwih rancingeus. Geleber, haliber. Kérékék. Peletok, rangrang peunggas. Maung tigurawil. Gorobas. Geblug! Gurinjal, maung hudang. Treup, paadu teuteup jeung Mang Juhri nu keur calawak. Tuur noroktok, calanana baseuh. Maung nyangéréng ngajak seuri. Mang Juhri kapiuhan.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s