Diserat ku Cucu Unisah

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Panggeuing #

Lain rék tuturut munding, lain ngalobakeun catur.
Sakuliah bumi nyaho, urang Sunda hadé lampah. Soméah hadé ka sémah, ka sahandapeun sok nyaah, ka saluhureun mihormat. Ulah sok pédah keur nanjeur, kabéh aturan dirumpak.
Pék ku Anjeun leunyepan, kolot loba pangalaman, jeung sok asak tinimbangan.
Ulah ningali genderna, tapi tempo kamampuna.
Pék tataan deui élmu. Pangaweruh jeung étika. Pangarti kudu masagi, lain janji tanpa eusi. Miboga budi pangarti, nu didasaran ku iman. Eta pibekeleun Anjeun, rék cicing dimana waé, ulah abong keur ngajabat. Polah teu miboga uger.
Aranjeun kadé sing inget, nu meunteun lain sorangan. Ulah asa pangbenerna. Sanagara téh nyakseni, kabéh laku lampah anjeun.
Kurikulum anu anyar, pantesna eukeur Aranjeun. Kahiji inget ka gusti, kadua sikep sing hadé, nu katilu pangaweruh.
Cik atuh boga kaèra, piraku wakil rahayat, nu geus pasti urang Sunda, kudu waé diingetan, ku pantaran guru ésdé!

Haturan Ceu Popong

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s