Diserat ku AbahZenal Muttaqin

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Bungah ”
Tadina mah asa hemar hemir rek ngayakeun acara peuting teh, sok inggis ku tatangga kabaribinan, ma’lum di lembur teh tara pisan aya cara peuting, tong bororaah tatanggapan anu harengheng, pangajian akbar ge tara aya nu wanieun. pi opat poeeun ngawani-wani nepungan juragan erwe, rek bebeja yen uing rek katatamuan jalma loba satatar sunda, malah rek ngadon mondok di lembur urang, juragan erwe ngan unggeuk teu sakemek-kemek acan ngajawab, atuh hate beuki ratug, mangkaning geus para inohong geus nyanggupan rek daratang dina waktuna bari rek ngahajakeun nembongkeun kamonesan sewang-sewangan.
“ah kumaha brehna weh” ceuk fikir
saptu pasosore para tatamu geus ampir anjog kabeh, buruan mang Dudun jeung neng Wati geus pinuh kunu parkir mobil aralus, buruan hareup jeung tukang geus ampir rengse didekor, hate beuki ratug, panggung tukang geus dipapantes, damar sewu geus tinggal nyeungeut, sound sistem geus dipasang, kari derrr weh.
Rengse adzan magrib, sakabeh pamilon geus darangdan nu istri nganggo kabaya, nu lalaki marake pangsi, RIBUT TATALU ngawilujengkeun milangkala ka fikminer, tumpeng bodas, beureum, jeung koneng congcotna dipotong sakabeh pamilon saruka bungah, nepi ka ampir tengah peuting, teu nyangka aya nu ngirim kulub sampeu jeung kulub hui lengkep jeung bajigurna, cenah ti mang Adang juragan sekdes, aya nu ngirim burayot jeung ulen ketan ti bi Aam, aya nu ngirim bala-bala jeung gehu ti bi Kilis peuting beuki nyedek ka subuh, juragan erwe ngirim sate jeung sanguna,
Hate nu tadina tagiwur bet jadi ngaleketey nalika mang Aom ngaharewos
“mun unggal bulan euy ngayakeun hiburan kieu teh, masyarakat sigana barungaheun”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s