Diserat ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Kajeun Teuing #

“Aya talatah ti Mas Sigit.” Lima taun ka tukang, Rika ngomong. Harita, kagét. Panan pamit ka luar kota, saminggu. Naha teu nga-ém-ém-és langsung. Rika masih ngabetem, matak keuheul.
“Aya naon atuh?”
“Mas Sigit ménta hampura, teu bisa ngabéjaan langsung. Poé Ahad kamari, kawin ka Sri Nastiti di Bantul. Omat-omatan, ngabéjaanna kudu saeunggeusna.” Rika datang ka acarana. Cenah, Sri téh teu geulis, ngan jangkung. Poto modél salasahiji butik di Malioboro. Dua minggu saacanna, Mas Sigit ngomong, yén rejeki, jodo, jeung pati téh rahasia Mantenna. Singhoréng, geus dirarancang, rék nujah jeung néjéh .

Bieu, status Sri norojol ‘na beranda. Geus sataun jadi babaturan di pésbuk. Dina statusna, cenah, hayang panggih deui jeung lalaki bulé urang Walanda. Dipairan babaturanana, nu eusina garogonjakan. Deukeut-deukeut ka cawokah. Disusul tepus kana wall-na. Macaan statusna nu teu kaperhatikeun saacanna. Istighfar. Naha Mas Sigit teu nyaho kalakuan pamajikanna kitu patut? Kajeun teuing, ah.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s