Diserat ku Lies Tjandra Kancana I

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # SARUA #

Rumasa sanajan urang Sunda kuring teu pati resep nongton Wayang da éta sok peuting waé acarana
Tapi da ari maca bukuna mah resep da kuring mah kutu buku.
Basa maca Buku fikmin Yuharno Uyuh,kuring kataji ku judul “ Babasan” dina karyana. Aya obrolan Abah Wirya jeung incuna nanyakeun hartina: “Eunteup mawa Panyereud,ngancik taya bemakrama.incuna ngan sukur ngareret da puguh tu ngarti.
Kusabab eta pisan kuring lamun nulis karya naon waé sok ku BasaSunda basajan, tara basa buhun komo basa tina pawayangan.
Kuring nanya ka Incu kuring anu geus kuliah, Hayang nguji wé.
” Aska.. Nini rék naros, aya Paribasa Sunda “ Eunteup mawa panyeureud, ngancik taya bemakrama” Aska ngartos naon hartosna?”
Aska saukur mentrong , pék gideug.
“ Duka atuh Nini, Aska teu ngartos, punten Nini,pokna laun. Siga nu éra. Nyaho ninina sok ngarang.
Sirahna ku kuring diusapan diusapan
Na da kuring ogé teu ngarti !

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s