Diserat ku Ade Satia

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # GUNEM #

“Lis, yap kadieu, cuang calik sasarengan, neuteup béntang nu tingkaretip ngiceupan. Cuang kaitkeun pangharepan keur dinten énjing , sok sanaos mung kari sapasi kana tungtung bulan nu melengkung.”
“Kang, geuning béntang nu itu mah nyengceling nyalira, teu aya nu nyaréncangan, cahayana mungguh béngras, sapertos inten berlian.”
“Lis, béntang nu éta mah gambar salira, nu ngancik dina langit haté, ngahapus sagala cahaya nu kaluar tina gambar-gambar nu sanés.”
“Kang, Lis keueung nyungsi hirup, ngaléngkah teu aya nu nyarengan, ukur dipirig ku angin nu humiliwir, nebak dangdaunan, ngoyagkeun pangharepan.”
“Mangga Lis, diréncangan ku Engkang, cuang paheuyeuk-heuyeuk panangan, nyulam pangharepan dina amparan kahéman, cuang beungkeut ku tali katresna, dipapaésan éndahna warna katumbiri.”
Langit cangra, béntang-béntang anteng patingkaretip, bulan nyumput dina petengna peuting, angin leutik lirih ngagalindengkeun pupuh asmarandana. Kekembangan pulas kayas, mangkak dina lemah nu mayakpak bodas. Haté teteg nuluykeun léngkah, ngudag lampah nu katunda poé kamari. Jaga sugan kasampeur.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s