Diserat ku Achiel Syam

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Reinkarnasi, faviliun 103. Ibnu Sina #

Dina teuteup alumna harepan:

Junjunan, dina rénghap urang, aya mangyuta paragraf katrésna. Dimumulé ku asah asih jeung asuh. Dibeungkeut kageugeut, dibungbuan karudet. Diteumbag pasualan nu pilihgenti, ngadéwasakeun pikir, sikep jeung kawijaksanaan diri. Leukeun nyusun batu jeung bata kapercayaan jadi wangunan kahéman. Mangka weweg. Ngahijikeun misi, prioritas. Ngarara nu béda, jadi sawarna, sakalimah. Sakinah mawaddah warohmah.

Junjunan, dina léngkah urang, aya mangyuta imut, mangratus inghak, bagja jeung balana. Sagalana ngajadikeun urang beuki kuat ngajalanan poé ka poé. Tapi poé ieu, cobaan ieu, méh méh ngaruntuhkeun dingding kasabaran. Disimbut samping poléng, pamahugi ti Indung. Dideresan geter asih tina galindengna ayat-ayat Alquran, Si Cikal. Di antara rantengna selang rékam. Anjeun tibra di antara dua dunya.

Opat peuting kurang saré, ngerelek heuay. Les, nyangsaya na tunjangeun pamajikan. “Pah! Pah! Gugah! Mamah tos sadar!” Tibuburanjat, gigisik, ngabelesat muru ranjang. “Ahamdulillah Ya Allah!” Leleb imutna nyaksrak sakujur sandi. “Héy honey.” Cimata murubut. Dokter norojol seja mariksa.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s