Diserat ku Aan Abdulloh

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Rusdi jeung Misnem (02) #

Misnem luak-lieuk. Papakéan meunang nyeuseuh pinuh na dingkul.
“Maaa…! Poé dimana? Sampayanna paregat. Geus barobo.”
“Poé na pager wéh heula, Nem!” indungna nyelengkeung ti pawon.
Rusdi ukur nyérangkeun. Leungeunna ngasur-ngasur pirunan. Ngabubuy sampeu.

Taun ieu anu kurban ukur dua urang. Haji Udung jeung Haji Uha. Kurban domba badot. Galedé. Tandukna pating purilit. Unggal poé dicangcang pipir masigit. Dicaroo ku barudak. Diparab ku daun nangka.

Ilahar di lembur. Unggal waktu solat. Masigit sok euyeub. Barudak marilu berjamaah.
Harita solat Subuh. Awé salam. Rusdi ngoléséd. Teu lila balik deui.

Geduk…! Geduk…! Sada pating gareduk di pipir. Biribit barudak ka luar. Tingjéréwét. Surak ayeuh-ayeuhan.

Pa Lebé mungkas wiridan ku du’a. Gagancangan ka luar. Kasampak domba diadu. Hésé béléké disapih. Tambang panyangcangna leungit.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s