Diserat ku Aan Abdulloh

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Lain-lainna Deui #

Néng Soléha nyegruk ceurik. Disesela inghak jeung murubutna cimata, manéhna ngetrukeun sagala bangbaluh haténa.

“Nyai nandonkeun kahormatan diri. Nandonkeun kahormatan, narohkeun nyawa. Ilang harta nu dipusti-pusti. Hareupeun salaki nu ngababatang. Obat saré ti akang digalo jeung obat kuat. Ngabalukarkeu salaki nyai, Bah Antmi saré salawasna. Basa harita urang cacap kasuka.”

Si Topi Beureum teu lémék. Haténa galécok. Teu nyangka Bah Antami perlaya. Da ukur obat saré nu dieupankeun téh.

“Kang, ieu téh ladang akang.” Néng Soléha ngusap beuteung nu bureuyeung.
“Kunaon atuh akang jalir tina pasini. Tada teuing jadi kacapanganna. Jadi bukur catur urang lembur. Abdi eusi tan panyici. Antukna nyai rumah tangga jeung Dirga. Keur ka hareupna anak urang. Malar aya nu ngaku bapa.”
Si Topi Beureum beuki ngeluk.
“Kang, ayeuna urang geus lain-lainna deui. Antep nyai jeung Kang Dirga reugreug ngarumah tangga.”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s