Diserat ku Ade Satia

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # TÉKAD #

“Kumaha, geus buleud?” Apa naros, dibarung ku paneuteupna, nu sok sanajan seukeut wibawaan nanging karaosna nyelecep kana sanubari. Regot cikopi dina bekong batok kalapa dileueut bangun nu nikmat.
“Ceuk Ema mah, rék nyiar nu kumaha deui atuh Kasép, pan Eulis mah sakitu bageurna geuning, ka hidep nyaah ka kolot hormat tilawat.” Ema mairan bari ngusapan sirah. Sok sanajan geus déwasa gé, sok hayang waé diusapan ku Ema mah.
Kuring ngeluk, teu wani dangah payuneun aranjeuna. Bruh-bréh beungeut-beungeut nu geus nitipkeun kanyaahna ka kuring. Aya Linda, Rina, Citra, Marni jeung sababaraha urang deui nu salila ieu mépéndé haté.
Samar-samar gambar Eulis sésélékét ti anggangna, lalaunan, mingkin dieu mingkin atra, nutupan sakabéh rupa nu aya. Beungeutna cahayaan, imutna pinuh ku peueut, neuteup leubeut ku pangharepan.
Cengkat lalaunan, rét ka Apa, rét deui ka Ema, laju unggeuk, “insya Allooh,” biwir teu karasa ngeleter. “Alhamdulillaah…” rampak soantén Apa sareng Ema pinuh kabungah.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s