Diserat ku Aam Amarullah

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Daging #

Nyanghareupan piring alas. Murukusunu. “Sok sok atuh emam téh…,” Apa, semu ngagebah.
“Hoyong sareng daging!” Bari gudad-gadeug. “Apan éta gé sareng daging. Daging…asin!” Bari gumujeng, Apa ngoconan.
“Meuncit hayam atuh, Pa…!” Kuring ngarenghik.
“Enya, engké.” Saur Apa bari ngaléos, angkat ka masjid.
Huh! Engké deui, engké deui. Iraha? Da ayeuna mah Ema gé moal hajat nanaon. Boa iraha deui manggih daging. Ah, mudah-mudahan hayamna aya nu nguyung. Hihihi…
Sangu nu digaloan ku asin peda jeung dipurulukkan ku kurupuk dibubukkeun téh amrin, sanajan ngahuapna bari murukusunu ogé. Enya da lapar.

Balik sakola. Anjog ka imah. Kakuping Apa celak-celuk nyauran Aa. Uih sakola langsung ameng sigana mah. “Tah, ku nyai wéh!” Ema sasauran bari nagenkeun langseng pinuh ku cai luhureun hawu. Naon nu ku nyai téh? Geuwat nyampeurkeun Apa ka pengker. Kasampak Apa nuju nyenyepeng hayam bikang nu geus leuleus. “Nyai, cepengan! Urang peuncit bisi kaburu paéh. Neureuy karét sigana mah.” Saurna.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s