Diserat ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Tamatkan Saja #

Dédéngéeun kénéh, Kang Dadang nuduh rék ngahianat ka manéhna, waktu bébéja hayang neruskeun kuliah heula. Kéképéhan ogé, euweuh gunana. Keukeuh. Hanjelu. Berebeyna cipanon, teu matak haténa katodél.
“Teu kudu ceurik!” Sinis. Asa dicacampah. Kanyeri ‘na dada, tambah karasa. Manéhna bener, teu kudu diceungceurikan. Gesat-gesut indit. Moal rék ngalieuk deui.

Statsion Cibatu. Kalacat kana karéta ékonomi. Ngétan. Tina kaca, melong ka jauhna. Kakayon jiga lalumpatan. Ngajauhan. Naha bakal nincak deui tanah Pasundan? Tingsérését. Lalongkéwang. Bet asa sieun nyanghareupanana. Kumaha mun ditalikung sono? Tapi, apanan teu kudu ceurik. Teu kudu ceurik! Bisa kitu? Kudu mancegkeun sorangan. Pikiran ngacacang ka laguna Ismail Marzuki, “Jangan ditanya ke mana aku pergi. Jangan ditanya mengapa aku pergi. Usah kau minta ku kembali lagi. Usah kau harap ku bersabar hati. …. Tamatkan saja cerita yang sedih. Selamat tinggal kubermohon diri. ….“

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s