Diserat ku Aan Abdulloh

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Pitapak Cinta #

Geus dua minggu Mang Rosim teu gawé. Kacocéng ku sasayagian hajat. Nyambung kana aras-urus nahlilkeun minantuna, Bah Antami. Ayeuna minangka salsé.

“Nyi, tong kamamana! Abah jeung Ema rék ka kebon. Aya oyoseun. Jeung rék ngaroris pakaya titinggal si jenat.”
“Muhun, Bah.”
“Ké beurang Jang Dirga rék kadieu. Ku abah diperedih ngabongkar urut papayon dapur.”
Néng Soléha ukur unggeuk. Aya kolébat rancana na uteukna. Bring Mang Kosim jeung Bi Asnah miang.

Teu sawatara lila. Jol, Dirga datang. Paamprok di lawang. Jonghok. Paadu teuteup. Gelenyu, Néng Soléha imut. Dirga samar polah.

Diimah paduduaan. Wanoja nu boga rancana jeung jajaka nu kalimpud suka.
Dirga lain Nabi Yusuf. Nu bisa nyingkah tina pitapak cinta Siti Zulaikha. Hégak duaan mirig cacapna tresna.
Dirga leupas perjaka. Néng Soléha pura-pura suka.

Néng Soléha meureumkeun panonna. És céndol campur kalapa. Dirga rénghap ranjug, weureu kadu sésa bajing.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s