Diserat ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Hiji Peuting di Panti Asuhan Cici Nio #

Hayang nuluykeun sakola ka SMA, tapi Ema teu gaduheun waragadna. Utamana keur meuli baju saragam, sapatu, jeung buku-buku. Jajan onaman, geus biasa beuteung lapar. Bati ceurik ‘na batin mun ningali babaturan rék arindit ka sakola. Basa Cici Nio, tatangga nu boga toko emas, nawaran gawé di panti asuhanana, haget daék. Jadi tukang nyiapkeun dahareun keur barudak yatim piatu. Soré, sakola. Sagala kagiatan di panti, dijadwal. Disiplin. Saur Cici, supaya mun geus daréwasa, jaradi jalma nu mangpaat keur nagara jeung keur agama.

Ba’da dahar peuting, saperti sasari, ngadéngékeun berita tina tipi, jeung barudak asuhan. Ceuk berita, aya urut pajabat nu ceceremed duit rahayat, karék diputus ku Mahkamah Agung. Putusanana leuwih beurat ti batan putusan di Pangadilan Tinggi. Malahan mah majelis hakim mutuskeun nyabut hak pulitikna si Ceceremed. Teu bisa bohong, atoh pisan. Pok ngomong,
“Surak, barudak…!” Barudak sarurak bari éngklak-éngklakan.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s