Diserat ku Aan Abdulloh

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Peurih Na Puhu Pingping #

Layon Bah Antami ngajepat di tengah imah. Imah nu kamari dipinuhan kabungah. Ayeuna ukur nyésa rahuh kasusah.
“Kumaha ieu téh, Mang Rosim?” Lebé Ilham nanya Bapana Néng Soléha.
“Langsung kurebkeun wéh, Pa Lebé. Minantu kuring mah nunggeulis. Teu sanak teu kadang. Ngan boga Si Néng, salaku pamajikanna.”

Teu loba nu dicatur. Der mayid dipulasara. Sawarèh pangeusi lembur ka makam. Ngagali kaluat.

Néng Soléha teu wasa jajap ka makam. Ukur bisa balilihan mangsa pasaran digarotong. Salakina ngajolopong. Pantes kituna mah. Salaki disungsi pati. Dipeutingan nu dianti-anti.

Imah simpé. Ampir kabéh jalma ngilu ngurebkeun. Ukur sababaraha urang nu nyésa. Kitu gé riweuh popolah di dapur.
Kuniang Néng Soléha hudang. Muringis. Aya imut saliwat nu teu kebat. Karasa peurih na puhu pingping.
Léos ka tampian. Leungeunna ngajingjing wadah sabun. Aya cangcut dijerona. Getihan. Urut peuting.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s