Diserat ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # What Does FBS Mean To You? #

Mr. William Ferguson, dosén basa Inggris, nerangkeun fungsina basa. Ngalor-ngidul. Matak tunduh. Keur heuay, manéhna ningali. Nyampeurkeun.
“Naha teu resep basa Inggris?”
“Resep, ngan, ….”
“Ngan, naon?”
“Leuwih resep basa Sunda.”
“Naon unggulna basa Sunda ti batan basa Inggris?” Gebeg! Naon nya.
“Anu, Mister nu kasép, basa Sunda mah boga grup di pésbuk, ngaranna FBS.” Asal-asalan.
“Oh, enya, I pernah maca wartana. What does FBS mean to you?” Katingali, katajieun.
“It means medicine to me!”
“Really?”
“Yes atuh, Mister. FBS téh, ubar sono ka lembur. Ubar nyalurkeun ambek-ambekan ningali nagara salah urus. Ubar Keuheul ka lalaki nu sok nganyerikeun awéwé. Ubar hayang nyalurkeun peupeuleukeuk masalah hukum. Pokona ubar sagala panyakit kuring.” Si Mister unggut-unggutan.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s