Diserat ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Adil dan Sejahtera #

Wilujeng sonten, A. Nuju Naon? Ténis? Kumaha wargi-wargi abdi di dinya, daramang? Tangtos, tos ngéngingkeun kaadilan. Percanten ka Aa, teu aya deui fakir miskin sareng anak yatim nu kalaparan. Sadayana tiasa aremam sosis, sareng eueut larutan penyegar. Muhun atuh, pasti tos sejahtera sadayana, buktosna, kanggo ngaréhab lapangan ténis di rumah dinas, séép tilu milyar langkung. Artos tilu koper mah, teu acan sapuluh koper. Teu nanaon. Masih seueur iyeuh nu bakal ngabéla.

A, meni rujit ka si Koko, tatanggi Aa. Pencitraan pisan. Unggal sasih, sajuta patratusan tina gajihna, dianggo zakat, sareng infaq. Diparuji. Padahal préstasi Aa langkung mendunia nya. Kumaha? Aa teu terang? Pan Aa gaduh préstasi, kali Citarum pangkotorna sadunya, saur tipi Inggris. Ih bararaid, teu wantun nyindiran. Apanan saur sobat-sobat Aa, upami pamingpin urang dipuji asing, hartosna anték asing, nu saé mah, nu dipoyok asing. Haccih! Haccih! Punten, A, abdi nuju pilek. Pangnyungkeunkeun promaag ka Pa Wakil.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s