Diserat ku Abah Asep

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Jumerit Haté #
Uing rumasa jalma nu jauh ka bedug.
Boroning mamatahan sholat ka anak pamajikan, jang sorang gé teu becus, éra éranamah tapi kudu kumaha ..”Duh Gusti.”..jumerit na haté teu eureun.
Reup peuting poék minuhan mata haté haréwos sétan moékan lengkah néangan jalan pi benereun.
Tapi didieu ku adilna gusti Allah nu geus méré pamajikan nu soléhah nu bisa nuyun ka jalan nu beneran, nyaangan uing keur kapoekan.
“Bah, hayu urang solat” sorana halimpu tiis manjur kana haté.
“Ambu, hampura abah teu bisa jadi imam nu bener. Abah teu bisa babacaanna” tungkul éra kabina bina.
“Keun wé Abah cuang di ajar, tuh ku ambu dina tembok di témpélan cara solat jeung bacaanna. Sok abah di hareup jadi imam béh kaciri bacaan na.”
Ceurik haté sedih, bungah boga pamajikan solehah nu bisa nuyun kana kahadean.. “Gusti…jait kuring tina kabodoan ieu” jumerit haté kuring meulah langit.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s