Diserat ku Aan Abdulloh

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Ngieng… Ngiengngng… #

Jep nu hémpak merbayaksa jempé. Balairung simpé. Kabéh ngaheneng. Bingung teu manggih tungtung. Susah taya sudana. Sawala méh tepi kana pungkasna. Can aya kelemeng hasilna. Boa ngabuntut bangkong?

Rét, Raja ngarérét ka Mensatnag.
“Kumaha ieu téh, Tri? Sugan manéh boga kamandang?”
“Rupina kedah dilirénan. Dipahing. Rahayat urang teu kénging lunta ka pub, diskotik sareng lokalisasi. Peréan ka Dolly sareng Kramat Tunggak! Mamala! Méh saparapat rahayat urang keuna Aids. Ogé rahayat teu kénging kumawantun kasab di gedong DPR nagri koloni. Matak ngarusak moral bangsa. Bangsa urang janten katépaan panjang leungeun. Ceceremed!” Mansatnag unjukan.
“Baeu ari kitu mah! Ti samet isukan. Rahayat tong lunta ninggalkeun nagara. Pasang pipah ka unggal imah. Kocorkeun ciséké ti huluwotan nu aya di leuweung Kuta Pohaci. Beuteung rahayat tanggung jawab nagara. Tanggung jawab kula jeung maranéh!” Raja tutas ngandika. Nu gempungan medal sila. Ngieng…ngiengngng…

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s