Diserat ku Abah Anom

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Nu Dedegler #

Wanci Sareureuh gaang. Jumad meunang kabungah. Pamajikanana salamet, ngalahirkeun budakna, nu nomer sapuluh. Waktu nanyakeun biaya ngajuruna. Jumad reuwas. Horéng, dipénta biaya duapuluh yuta. “Euleuh, geuning awis?” Jumad pias. “Mirah Pa, di Rumah sakit nu sanés, duapuluh lima juta!”

Uleng mikir, ka mana néangan duit sakitu. Harepan hiji-hijina, ukur ka Badra. Manéhna seuri konéng. Biur indit. Anjog ka hareupeun imahna. Kasampak Badra, keur ngadaweung, dina korsi tepas imahna. Jumad uluk salam, laju ngobrol saperluna

“Cik tulungan, Gan! Kuring ka dieu, rék nginjeum duit!”
“Heug ku kuling dibélé injeum. Iraha lék mayalna?”
“Bulan hareup!”
“Awas dulul, mun jalil!”
“Euleuh… kotka kitu. Naha geus teu percaya deui?”
“Heueuh, kuling geus teu pelcaya ka anu boga hutang téh, loba nu jalil!”
“Naha bet méré nginjeum?”
“Kalunya kuling mah, teu tégaan. Matak lesep nginjeumkeun duit!”
“Mun teu tégaan, naha bungana kotka dedegler?”
“Teu ngalasa dedeglel kuling mah. Wajal dulul! Pila lima juta sabulan!”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s