Diserat ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Élmu #

Reg, opat mobil areureun di kebon karét, tanah sengkéta. Jrut, Cahaya Suminar turun tina mobil. Ngaganti sapatu boots kulitna ku sapatu boots karét. Sidang Peninjauan Setempat, dibuka. Cahaya, salaku kuasa hukum penggugat, nuduh-nuduhkeun wates-wates tanah kliénna, nu ujug-ujug digarap ku tergugat. Dijieun skét, ajangkeuneun engkéna waktu ngajukeun kasimpulan.

Giliran tergugat nuduhkeun akuanana. Kuasa hukumna bingung, keuheul, sab kliénna waé teu bisa nuduhkeun, komo manéhna nu ngan saukur kuasa hukumna. Tergugat muka peta, teu puguh saha anu tanggungjawab kana peta, da euweuh tanda tangan pajabatna.

Sanggeus bérés, Cahaya ngomong ka asisténna,
“Cingan, naon tah palajaran nu bisa dicokot, mun jaga anjeun jadi pengacara?”
“Naon, Bu?”
“Ditanya, malah balik nanya. Lamun embung meunang kawirang, tong sambarangan narima klién.”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s