Diserat ku Abah Anom

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Nu Campelak #

Geus teu bireuk. Kumaha kalakuan Jumad? Nyoba ngalawan. Tangtuna bakal dilayanan. Kajeun goréng jeung tatangga. Nu penting kahontal sagala kahayangna. Ku belegugna, kajeun salah, teu daék narima kasalahanana. Pikirna, aing pangbenerna. Nu lian, euweuh nu eucreug.

Wanci Haneut moyan. Di warungna Ceu Erom. Tukang ngajualan racun beurit. Dariuk ‘na bangku panjang, hareupeun warung bari ngaropi. Sabot uplek ngalobrol, sempal guyon. Torojol Jumad. “Alah, isuk kénéh geus ramé. Cik, ngéclok udud sabatang, Ceu!” Laju manéhna nitah ka anu ngajedig kumisan, sangkan ngised diukna. Gék diuk, di gédéngeun nu jabrig buukna. “Ceu, mana udud téh. Sakalian cikopina!” “Candak ka dieu! Pameng nuju ngagoréng géhu.” “Manéh ka dieu!” “Antosan sakedap!”

Aya limalas menitna. Cikopi can ngurunyung datang. Bakating keuheul. Jumad ngarégot cikopi, nu nampeu ‘na méja hareupeunana. “Naha Silaing kumawani kitu?” Nu cepak buukna, molotot. “Kumaha aing wé. Daripada baleuy!” Jumad sarwa molotot. “Ti tadi, uing teu wani nguyupna. Sab, cikopina dicampuran racun!”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s