Diserat ku Ade Satia

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # CUKANG LANTARAN #

Rumah tangga Kang Émén jeung Nyi Asih, geus maju kalima bulanna, tapi Nyi Asih keukeuh pista, tong boroning daék ngaladénan kawajiban Kang Émén, dalah karék padeukeut gé geus tinangtu murungkut, sagala dibunian.

Dina implengan Nyi Asih, ngalangkang beungeut Kang Wawan, nu teu weléh nyampak di mana waé panon Nyi Asih euntreup. Teu kitu kumaha atuh, da dikawinkeun ku kolotna ka Kang Emen téh, sasatna keur ngumbar rasa kasono ka Kang Wawan, batur ulin ti mangsa keur budak.

Tengah peuting keur meujeuhna jempling, Kang Émén cinekul sisi ranjang dibaturan ku Nyi Ésih nu pupurungkutan di juru. Teuing kumaha mimitina, kadéngé aya sora anu halimpu, manjang ngawirahma kaluar tina tempat pangdiukan Nyi Asih “ngiiiiiiiik…” cenah. Nyi Asih ngoréjat, bakating ku éra, teu sadar ngarontok ka Kang Émén anu keur mésem.

Isukna, Kang Émén jeung Nyi Asih silih teuteup, dibarung ku buukna nu kulimis.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s