Diserat ku Abah Anom

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Nu Ménta Tanggung jawab #

Asa kabéntar gelap, tengah poé éréng-éréngan. Waktu manéhna cumarita bari ngalimba. “Engkang, wayahna kedah tanggel waler! Ayeuna abdi ngandeg opat sasih!” Pokna, basa malem Jumaah, nu meujeuhna simpé. Ngahaja nepungan Jumad, di kamer kontrakanana. Jumad bati narik napas beurat, teu bisa kukumaha. Rumasa poho, kana larangan agama. Kajurung ku napsu, beunang kaolo ku pangbibita sétan. Ras inget, kana lalampahan jeung manéhna. Asa cikénéh. Ayeuna ménta tanggung jawabna. “Yéééy, naha karék ayeuna atuh ngomongna, Nyi!” Témbal Jumad bari nyidik-nyidik beuteungna, Nyi Encih. “Sumuhun, apan urangna gé, nembé tiasa tepang deui, Engkang!” Pokna deui bari rada ngajauhan. “Kéla… boa salah alamat! Rarasaan urang ngan sakali ngalakukeun nu teu uni. Éta ogé, waktuna dua bulan kalarung!” Jumad ngabéla diri. “Aaah Éngkang, numawi abdi téh bingung, nu teu mendak tungtung. Jalmi anu sakedahna tanggel waler. Tadi sonten, maéhan abdi!”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s