Diserat ku Iwan Hanjuang

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Karatagan Pamungkas #

Peuting ngahaeub janari. Bulan reyem dicangkalak awun. Patalimarga laju coréngcang , sorana hawar kajauhna. Jegoh.. jegoh batukna meupeus simpé. Pamajikanana ngulisik hudang, song cai haneut. Manéhna cengkat. Pedang samurai keur ditatap diusap, diasupkeun deui kana sarangkana, kareueus papaés bajoang perjuangan. Pamajikanana dug deui ngedeng. “ Iraha ngical pedang téh Pa, béas kantun sadinten deui enjing?” Pamajikanana geus ngamimitian deui nyabit soal samurai. Manéhna ngabetem. Geus horéam némbalan. Nanya kitu puluhan kali, matak pipaséaeun. “ Kamari tukang korompong nawis tilu puluh rébu, aya tilu léter béaseun,” pokna. Bosen nerangkeun ka sakabéh kulawargana, samurai bukti wawanén ngajorag Dai Nipon. Lali rabi tégang pati. Wanci manceran mulang buburuh, lenyap samurai euweuh dina tempatna. “Pajeng opat puluh rébu,”ceuk pamajikanana. Narékab getih naék.. “ Banzai!” Karatagan danalaga ngaguruh jeroeun dada. Salalar amarahna kasirep kingkin. Ngaleketey rét neuteup tunggul sirungna ponyo ngaralimed. Pungkas carita samurai cicirén babakti ka lemah cai. Iklas rido keur korban merdéka.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s