Diserat ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Teungteuingeun, Kang Acép #

Leumpang téh bet harampang, asa ngapung nyuruwuk, taya nu bisa ngahalangan. Jleg, di tukangeun Kang Acép, nu keur diuk ‘na luhureun bangku, di taman. Nyorangan. Naha bet keur sumegruk ceurik. Tonggongna katingali oyag-oyagan. Ih tara ti sasari.
“Kang!” Teu ngalieuk. Anggur nyokot gitar nu ngagolér di gigireunana. Kapireng ngahariring, “…. Syurgalah di tanganmu. Tuhan di sisimu. Kematian adalah tidur panjang. Maka mimpi indahlah engkau. Camellia, Camellia, oh…” Melas-melis.
“Kang, abdi Camellia.” Noél. Teu keuna. Keuheul. Ceuli Kang Acép ditiup, ngalieuk.
“Jurig…! Jurig…!” Les, Kang Acép ngajoprak. Burudul, jelema daratang. Sieut, aya nu metot, ngajauhan Kang Acép. Jejeritan, hayang jeung Kang Acép, tapi euweuh nu maliré.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s