Diserat ku Abah Anom

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Manuk Béo Nu Uing #

Ti saprak boga manuk béo, hadiah ti bébéné haté. Kahirupan uing beuki kasiksa ku bacéona éta mangkeluk. Sagala kagiatan nu dipigawé di kamer kontrakan nu heurin, remen pisan meunang panggeureuh ti manéhna. Keur dahar, nginum, nulis fikmin, ngaji al-quran, lalajo tipi, pésbukan, rék indit digawé atawa saré. Si Kéhéd capétang waé, teu ngarti kana kaayaan uing.

“Hudang Aa! Montong héés waé!” pokna, basa uing karék reup peureum. “Hudang Aa! Montong héés waé!” Manéhna tuluy bacéo. “Beu siah, abong lin jelema. Teu ngarasakeun pisan? Sidikan karék ngalenyap. Ngagangu kanikmatan uing!” gerentes téh.

Teu kungsi lima menitan, manéhna ngagorowok deui. “Hudang Aa! Montong héés waé!” “Hudang Aa! Montong héés waé!” Ngadéngéna, nyél uing ambek. Kuniang hudang. Cetrék panto hareup dibuka. Tunduh-tunduh ogé, nyampeurkeun motor Si Kukut, nu diparkir hareupeun kamer. Tangki béngsinna dibuka lalaunan. Ditoong ku panon nu dipétét-pétét. Horéng ngolétrak. “Aaah siaaah salamet jurig! Teu jadi diinuman béngsin téh!”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s