Diserat ku Abah Anom

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Katohyan #

“Meuli pulsa saratus rébueun! Gancang teu?” ceuk hiji Ibu-ibu, basa Bagja, anyar muka konterna. Ngadéngéna, Bagja bati seuri. “Sumangga! Perkawis énggal henteuna mah, kirang paos. Pami lancar, tiasa katampi énggal. Pami gangguan, telat dugina!” walon Bagja. “Hayang nu cepet! Kamari ngeusian, nepi ka ayeuna, can abus!” pokna murukusunu. “Panginten lepat nomerna?” Bagja, tetep amis budi. “Maenya salah nomer? Nuliskeunana ogé ku sorangan. Kapok meuli pulsa, lila abus téh!” ceuk manéhna, beungeutna kucém. “Urang cobian heula, mudah-mudahan énggal lebet.” témbal Bagja. Si Ibu nuliskeun nomer hénponna, dina kertas luhureun étalaseu. “Mun pulsana teu abus, moal dibayar!” ancamna.

Réngsé ngeusikeun pulsa. Dumadakan. Si Ibu murang-maréng. Cenah pulsana can abus? Bagja kerung. Dina layar hénponna, laporanana suksés. “Kumaha yeuh, can abus waé?” Si Ibu, buru-buru rék ninggalkeun konter. “Cik nambut hénponna! Urang cék heula pulsa sareng nomerna!” Hénpon dibikeun. Barang dicék. Pulsana mémang teu nambahan. Ngan nomerna, béda jeung nu dituliskeunana.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s