Diserat ku Aan Abdulloh

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Kalandep #

Abong kéna bibit buitna tinu baruleud, tepi ka sawawa gé angger wéh resep nu buleud. Baso téa. Ojolali, Alok, Tip-top, Morosono, Mas Anto, Mas Pono jeung nu lianna geus diasaan. Taknagé rega baso sa-Purwakarta apal. Rasana ogé apal. Mana nu ngeunah, mana nu hambar.

Tepi ka hiji waktu. Hareupeun imah. Peuntaseun jalan. Aya nu nyéwa kios. Dagang baso. Atuh haripeut. Meuli. Nyaan ngeunah basona. 12 réwu, samangkok medag. Baso maro jeung tétélan. Matak wareg. Ngalanggan wéh.

Harita isuk-isuk. Beuteung kukurubukan. Kamari teu kaburu dahar. Gura-giru mentas jalan. Seja ngabaso.
“Mas, baso.”
“Belum mateng, Téh. Mbaké masih bikin.” témbal Mas Yanto bari mémérés mangkok.
“Dimana si Mba-na, Mas?”
“Iku néng dapur, Téh.”
Léos kuring ka dapur. Bréh, jol nyel wéh. Murel.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s