Diserat ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # “Lemak Nian,” cenah #
Ajo masih ngaguher. Bati gogodeg. Ka dapur. Naheur cai keur ninyuh kopi. Nyadiakeun sasarap. Ngamandian barudak. Ngabajuan. Ngahuapan. Tara ménta tulung ka Ajo, sab inget omongan dahuan, cenah barudak téh ulah dideukeutkeun jeung bapana. Kawajiban bapana ngan néangan napkah. Hayang némbalan, mending mun napkahna cukup, tapi sarua jeung ngéra-ngéra salaki. Jeungna, rumasa bumén-bumén di lingkungan kulawarga salaki.
Barudak arindit ka sakola. Sasapu, ngepél, kukumbah, nyeuseuh, jeung popoé. Teu karasa, geus jam sawelas. Nongton TV heula.
“Aduh…! Lemak nian, santai-santai.” Mulyani, adina Ajo, ngajega. Kuraweud. Kaluar deui. Teu lami, Andung sumping, nyandak baskom sareng palastik és.
“Héh, menantu sialan. Makdoh kerjanya. Bungkusin nih!” Nunda pi-és-baloneun.
“Bu Nénéng bilang, ucapan Andung itu, KDRT. Kekerasan psikis. Ancamannya, maksimal penjara tiga tahun atau denda sembilan juta rupiah.”
“Pengacara galak dan judes itu? Yang hanya senyum saat dipoto saja? Hmmmh!” Kekerot, laju ngaléos.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s