Diserat ku Achiel Syam

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Dengdam Turunan Katilu #

Manjing janari leutik. Tibra, bulan na lahunan peuting. Cihcir mirigan. Hawa tiis nyimbutan sapanjang teuteup. Dua kalangkang ngajuringkang ninggalkeun imah gedong . Gémbolan na punduk masing-masing. Pakarangna ngagurilap katojo cahya bulan. Sajorélat ilang sabalik dapuran cau kipas.

Anjog carangcang tihang. Geunjleung. Hulu Anjing piaraanana ngagantung tengah imah. Sacewir keretas ditulisan ku getih. ‘ayeuna hulu ANJING, isukan hulu manéh.’ Beureum ngabayabah. Arsip jeung buku-buku pabalatak. Korsi méja tingjalungkir.
Pulisi, forénsik, wartawan, sibuk satugasna-satugasna. Polislén ngurilingan. Warga tingkecewis sakapikirna. Pa Dirham unggut-unggutan semu kerung. “Kinten-kinten Bapa uninga palaku sareng maksudna?” “Henteu!” “Gaduh musuh?” “Henteu!” “Gaduh masalah sengkéta?” “Henteu!” “Nuhun! Pami rinéh, tiasa tataros deui?” Dijawab unggeuk.

Peuting kalima satutasna. Manjing janari leutik. Bulan dipindingan méga. Langit beureum ngabebela. Geunjleung. Imah gedong Pa Dirga méh jadi ruhak. Patugas pemadam jeung warga pakpikpek satugasna-satugasna. Di juru pos satpam Pa Dirga molotot, kekerot.
Tiiit, tiiit! SMS dina Smartphonena. ‘ayeuna IMAH, isukan kebon sawit manéh.’

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s