Diserat ku Abah Anom

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Béréhan #

Wanci Rumangsang. Jongjon leumpang di trotoar jalan. “Gan, sing karunya. Pasihan abdi!” Saurang Baramaén, namprakeun leungeunna. Teu mikir panjang, song mikeun salambar duit, saratus réwu. Di jero beus, nu metet ku penumpang. “Pa, sing hawatos. Nyuhunkeun récéhna!” Tukang ngamén ngasongkeun topina. Song ngasongkeun duit salambar limapuluh réwu. Turun tina mobil beus. “Kang, neda bantosan kanggé ngaréngsékeun wangunan masjid!” Saurang Ema-ema mikeun proposal, di jero map héjo. Golosor, saratus réwuan dibikeun dua lambar. Anjog ka jero pasar. “Cik dunungan, hayang udud!” Saurang Préman nyegat, ménta japrém. Manéhna gura-giru méré duit mapuluh réwu salambar.

Bérés barangbeuli, di toko langgananana. “Sabarahaeun sadayana?” pokna. “Patratus réwueun, Bos!” témbal nu boga toko. Manéhna ngodok saku calana. Gebeg… reuwas! Laju ngaharéwos. “Pa Haji, hapunten ngabon heula! Sakantenan nambut kanggo ongkos.”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s