Diserat ku Nandang Sofyan Priatna

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

SAEMBARA # Nu teu balik deui #

Paduan suara keur upacara tujuh belas Agustus taun ieu mah rek ku guru moal ku barudak da eta cenah waktu keur latihanna sumperet pisan. Hese ngompakkeunnana. Piraku ari ku guru teu rek kompak mah. “Supaya aya bedana jeung barudak, kumaha mun ditamabahan lagu-lagu wajibna?” ceuk nu ngalatih paduan suara. “Muhun sok atuh ku lagu naon?” tembal kuring. “Indonesia bersatualah. Ciptaan Simanjuntak” tembalna. “ Tah enya cocok jeung kaayaan kiwari, salam tiga jari!” tembal batur kuring nu sagigireun. “Pantang mundur. Ciptaan Titiek Puspa” nu ngalatih paduan suara nambahan. “Siip lah!” tembal nulainna.
Waktu eta lagu dihaleuangkeun pikiran kumalayang ingit ka akina budak nuharita ninggalkun ninina nu keur kakandungan ku kuring, indit ka medan perang nu teu balik deui seug nepi kakiwari. Duka ka mana?

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s